Å komme seg inn i voksenlivet er et stort steg med mange hindringer. Det er på den tiden man finner ut av hvem man er, hvor man tilhører og hvilken vei man skal velge. Derfor er det viktig med all veiledning og råd man kan få. Denne type veiledning finner du ikke på sosiale medier, på skolen eller på jobb. Dette er en type informasjon du bare finner i bøker.

Tenåringslivet fyller alltid hverdagene dine med press og stress, og du befinner deg selv ofte i situasjoner hvor du må bry deg om altfor mye og håndtere for mange baller i luften. Boken «den edle kunsten å gi f**n» av Mark Manson er en perfekt veiledning på å få deg til og bry deg mindre om ting som ikke gir mening, og som bare tar energien og livsgleden ut av det. Det er viktig å huske på å puste, og dette er den beste boken for å gi deg de ekstra pustedragene.

Det er ikke alltid lett å finne ut av hva man virkelig ønsker å gjennomføre i livet, og hvilke relasjoner man skal velge å bygge opp og hvilke relasjoner man skal kutte ut. Boken «they both die at the end» av Adam Silvera åpner øynene dine til livet som er verdt å leve. Denne romanen om død og liv får leserne til å inne se hva som er verdt å leve for, og hva som ikke er det.

Livet kan være vanskelig for mange og bidrar til mange utfordringer. Boken «å samle solstråler fra Mosul til Drammen» av Rahma Hamed hjelper deg med å finne håpet du lengter etter. Denne selvbiografien er fylt av vanskelige hendelser som Rahma må komme seg gjennom. Vi leser om Rahma sine mest sårbare og vanskelige hendelser, og om hvordan hun kom seg fra bunnen og lærte seg å samle på solstrålene. Du kan også samle på solstrålene.