De siste årene har det, merkelig nok, vært en del kontroverser rundt bøker og innredning. Blant annet ble det mye oppstyr da en blogger søkte oppmerksomhet ved å foreslå at bøkene gjerne kunne stå bak frem i bokhyllen fordi det ser penere ut på den måten. Dette førte til et ramaskrik som kanskje skyldtes den frykten mange har for at boken er et døende medium. Mye tyder likevel på at bøker vil fortsette å være viktige for oss også i årene som kommer, og at de dermed også vil forme en viktig del av interiøret. Sammen med et vakkert tapet fra spesialistene hos Familietapeter.no kan du få en stue som ånder av både kunnskap og estetisk sans.

En kjent forfatter har kalt trenden med å ha bøkene feil vei i bokhyllen for kulturelle rennesteinsmennesker, men er denne trenden egentlig så ille? Dette er en trend som kan se ut til å ha startet på Pinterest, og så spredt seg til stylister og designere rundt om i det ganske land. Mange mener det både ser bra ut og utfordrer våre vante forestillinget om hva en bok er. Siden noen nå foretrekker å lese på nettet, er det kanskje ikke like mye status i å vise frem bøkene man har lest lenger.

På den annen side er en av tidens store trender at det som er litt gammelt eller gammelmodig kan være en viktig del av å gi interiøret et mer tidløst og forankret preg. Det vil innebære at man viser frem bøkene på en tradisjonell måte, med vekt på at gjesten skal kunne studere forfattere og titler for dermed å kunne bedømme boligens eier som en kultivert person med god smak. En annen trend litt i samme retning er at de blomstrete tapetene av den gamle typen er tilbake igjen. Etter mange år med grå skandinavisk minimalisme er det endelig lov å finne frem til det litt fargerike og overdådige igjen!

Folk vil gjerne ha en litt mykere og mer variert stil, med rom for det personlige. Det åpner opp muligheten både for å uttrykke seg selv gjennom litterære preferanser, og gjennom fargebruk i møbler, golv og tapet. Kanskje var det ikke så håpløst hjemme hos bestemor likevel, men tvert i mot ganske koselig? Et hjem skal også leves i, ikke bare vises frem.

Bøkenes død har blitt spådd i lang tid nå, men vitterlig så startet vår tids største bedrift faktisk som en bokhandel på nett. Selv om det kan være vanskeligere å holde på oppmerksomheten til en leser i den digitale epoken, vil vi alltid trenge bøker.