Alle som elsker bøker vet at de skaper magiske opplevelser, og under koronapandemien har vi kanskje mer bruk for det enn noen gang. Med stengte grenser er det bare mulig å reise utenlands i tankene, og her kan hjelpe deg. De kan ta deg med til både virkelige steder og utrolige fantasiverdener. Bøker er dessuten et kulturtilbud som alltid er tilgjengelig. Selv om biblioteket skulle være stengt, vil du finne e-bøker på nettet, så du kan lese hvor som helst og når som helst.

Bøker er kultur

I en tid da mange kulturtilbud er stengt ned, kan bøker dessuten gi deg fantastiske kulturopplevelser. Du kan finne en faktabok om kunst, lese om andre kulturer eller lese klassiske verk som du ellers ville sett på teaterscenen. Pandemien har også gitt mange bedre tid til å lese. Kanskje du har hjemmekontor, og sparer tid ved at du slipper å pendle. Eller kanskje du er lei av å se på TV og heller vil pakke deg inn i et pledd og lese en god bok.

Bøker er underholdende

Ikke minst er bøker underholdende. Du trenger ikke å lese skjønnlitteratur eller klassiske verk. Mange foretrekker lettere underholdning i form av krim, spenningsromaner, serieromaner eller morsomme bøker. Det fine med bøker er at det finnes en bok for enhver leser, til og med for folk som sier de ikke liker å lese. Noen sier at bøker er bortkastet tid, men da har de nok ikke funnet de rette bøkene ennå. Med en god bok som selskap, trenger du aldri å kjede deg, selv om alt skulle være nedstengt. Det er ikke uten grunn at bokhandlene har solgt ekstra mye under pandemien, og det er ofte bøker, puslespill og hobbyartikler folk er ute etter. De vil rett og slett ha noe å finne på. Skap gjerne din egen lesekrok, der du kan samle noen gode bøker i en liten hylle. Det trenger ikke å være en stor krok, men la den gjerne være avgrenset fra andre rom. Sørg for god belysning i lesekroken. Hvis kroken er liten og mørk, kan et fint Speil både reflektere lys og skape bedre romfølelse.

Perfekt for å skape leselyst

Det er ikke mange fordeler med koronapandemien, men den kan faktisk brukes til å skape leselyst hos barn. Hvis barna sitter og kjeder seg, er de kanskje villige til å gjøre hva som helst for å ha noe å finne på, kanskje de til og med bekymrer seg og er litt redde. Da kan du finne en spennende bok til dem, eller investere i en ny lydbok. Hvis et barn finner en bok som fenger, er sjansen stor for at barnet vil lese flere bøker. Ta deg gjerne tid til å lese høyt for de minste, men lær også barna å sitte stille og lese selv. Det bidrar til å øke konsentrasjonen deres, og det gjør dem til bedre lesere. Hvis du er usikker på hvilke bøker du skal tilby barnet, kan du snakke med en bibliotekar. De vet hvilke bøker som fenger ulike barn.