Dersom du er en av mange med en forfatter i magen, så kjenner du til frustrasjonen over det å måtte vente på å få svar fra forlagene. Forlagene foretrekker at du bare sender til en av dem først, før du sender inn til flere andre. Dette bidrar gjerne til enda mer venting. Fordelen er at du kan gi ut bok på egenhånd, men da trenger du finansieringen til det. Et eksempel blir å sjekke ut https://www.nettavisen.no/forbrukslån/, for lånehjelpen du trenger til å få gitt ut din aller første bok.

Fra manuskript til bok

Prosessen fra manuskript til bok koster penger og da er det greit å kjenne til sine lånemuligheter. Med forbrukslån så kan du finne det billigste låner ved å få sammenlignet långivere. Da blir steget om å utgi en bok like rundt hjørnet. Forbrukslån regnes som et usikret lån som kan brukes til det du vil, som for eksempel å gi ut bok. Forbrukslån er også kjent som personlån. Vær oppmerksom på at det gjøres kredittsjekk av søkere, så lånet varierer fra person til person og vil si at det er individuelt. For å oppfylle kriteriene må du som regel ha fast inntekt, være myndig, norsk bank, ikke ha betalingsanmerkninger eller inkasso. En lånekalkulator hjelper deg med å vise eksempel på lånebeløp og rentesatser som kan forventes ved tilbud om lån. Med informasjon om din personlige økonomi, så estimeres kredittscoren og du får et estimat på hvor mye du kan låne til prosjektet ditt.

Hva bør du tenke på før du tar opp lån?

Det koster å gi ut bok, noe som betyr at du trenger å finne ut av hva lånet skal brukes til på forhånd før du søker om finansiering til bokprosjektet ditt. I første omgang så lønner det seg å få noen til å lese det du har skrevet, type redaksjonelle tjenester fra en redaktør eller lignende. Noen ganger så trengs det flere runder med redaksjonell veiledning og til slutt noe språkvask. Omslagsdesign koster også enten du designer dette selv eller bestiller fra andre illustratører. Deretter kommer ombrekking og e-bokproduksjon som betyr at boka må ombrekkes for å være trykkeklare som filer. Det å sende over dokumenter med moderne formateringer koster penger for å få ryddet opp i. Når dette er i orden, så kommer trykkingen som heldigvis ikke koster like mye som det en gang gjorde. Oppgaven her blir å tenke over hvor mange bøker du ønsker å trykke.