Der lesing naturlig nok forbedrer leseevnen, forbedrer lydbøker lytteevnen. Lydbøker har vært et alternativ til papirbøker i lange tider, men nå som vi har fått disse fantastiske lydbok-appene alle snakker om, som for eksempel Fabel eller Storytel, har det tatt helt av. Apper som disse lar deg lytte for en rimelig penge, og du kan ha gode litterære verker på øret mens du gjør andre ting.

Mange lytter til lydbøker mens de gjør husarbeid. Det fine med å få med seg en bok på denne måten, er nemlig det at du har hendene helt frie. Noen synes imidlertid kanskje det er vanskelig å få med seg innholdet i en bok når de lager middag samtidig som de leser. Da kan det kanskje heller være en idé å ha en bok på øret mens du er ute og trasker i fjellet.

Du er tross alt mer eller mindre på autopilot hva angår beina dine når du går, og da passer det fint med en lydbok. Lydbøker er altså tidsbesparende, men krever samtidig god konsentrasjonsevne. En annen fordel med lydbøker er at du lærer hvordan ord uttales, noe papirbøker ikke kan gi.