Mange synes det er rart å kjøpe bøker, fordi så mye litteratur og informasjon finnes gratis tilgjengelig i bibliotek og på internett. Vi er likevel mange som fortsatt søker den følelsen av å eie noe så dyrebart som en diktsamling, en klassisk roman, eller favorittboken i en annen sjanger. Bøker kan man ta på og lukte på, og gir dermed sanseopplevelser som andre formater og alternativer ikke kan erstatte. Forskning viser til og med at bokelskerne er snillere enn TV-slavene. Men hvordan kan man være sikker på at man til en hver tid har nok penger til å kjøpe de pengene man trenger eller har lyst på?

En løsning som særlig mange unge benytter seg av er lån uten sikkerhet og lang kreditthistorie, som passer godt for dem som ikke har så mye å vise til økonomisk, men har gode utsikter i fremtiden. For eksempel er det veldig lurt å ta opp lån, om nødvendig, dersom man har bruk for lærebøkene til et studium. Her kan man virkelig si at man tar opp et lån for å investere i egen fremtid.

Bøkenes sjarm

Kjærligheten til bøker kan ta mange former, og utvikler seg gjerne over tid. Noen ganger kan det bli så intenst at man snakker om en besettelse eller avhengighet, men det er kanskje å ta vel hardt i. Det må i tilfelle være en av de mest kjernesunne formene for avhengighet som finnes.

Noen tegn på at du har blir rammet av denne merkelige tilstanden er at du hele tiden vil lese flere bøker, og kanskje også leser flere bøker samtidig. Mange opplever også at de like gjerne vil koble av med ei god bok heller å tilbringe tid sammen med familie og venner – her er det kanskje greit å finne en balanse mellom det litterære og det sosiale. Uansett vet alle bokelskere at det noen ganger kan være vanskelig å legge seg om kvelden uten å lese noen sider velskrevet prosa eller poesi.

Hvordan lån uten sikkerhet fungerer

I Norge har ikke bankene lov til å låne ut penger uten å sjekke kredittverdigheten din. Selv om du ikke har så god kredittverdighet, enten fordi du har lav inntekt, høy gjeld, eller noen betalingsanmerkninger, kan du likevel få lån. Det gjelder bare å finne den banken som passer for deg, og finne et godt tilbud som ligger innenfor det du realistisk sett kan betale ned.