Det høres kanskje ut som en vits, men innerst inne vet du godt at det er et problem. Det er ikke bare å bestemme seg for å begynne å lese, for alt annet som kommer i veien for leselysten ødelegger ofte planene dine. Hvorfor er det så vanskelig å begynne å lese, og hvordan kan man komme i gang med å fylle tankene med de aller beste skriveriene som er utført av alle verdens forfattere? La oss se på noen tips og triks.

Gå i biblioteket

Den mest naturlige metoden for å begynne å lese er å ta seg en tur i biblioteket. Her finner man ikke bare tusenvis av bøker, men man finner en oversikt over alle forfatterne og bøkene deres. Bøkene her kan man låne gratis, så det er ingen unnskyldning at det er for dyrt. Vil man lese i biblioteket kan man sette seg ned ved et bord å la tankene fly. Det er alltid stille i biblioteket så det skal være vanskelig å bli forstyrret. En bibliotekar kan hjelpe deg til å komme i gang og vise deg hvordan du finner fram i kartoteket.

Endre daglige rutiner

Ofte klager man på at man ikke har tid, men en fersk undersøkelse viser at nordmenn bruker alt for mye tid på sosiale medier eller foran tv. Det er utrolig mye mer lærerikt og sunt for den psykiske helsen å lese. Den setter i gang fantasien og de kunstneriske egenskapene. Enkelte har til og med blitt styrtrike etter å ha lest bøker, fordi de har åpnet opp nye tanker i sinnet deres. Å endre daglige rutiner kan handle om å sette av tid etter middag for å lese, ordne gode leselamper på soverommet slik at man kan avsette en halvtime ekstra til å lese, eller rett og slett ta med boka på bussen.

Skaffe seg briller

Mange unnskylder seg med å ikke lese fordi de ser dårlig. Da er det på tide å gå til en optiker. Det kan være avskrekkende dyrt, men centum vet hvor man finner finansieringen. Det er utrolig viktig å se godt, og lurer du på hvorfor du får den hodepinen så ofte, ja da har du svaret her. I dag er det ikke bare briller som kan bedre synet, men også linser og laseroperasjon. Mange kan til og med få dekket store deler av kostnaden dersom de kommer innunder enkelte grupper.

Få inspirasjon fra filmer

Man kan bruke filmer som inspirasjon, men man må ikke glemme at ofte synes man boka er bedre enn filmen. Det kommer ofte an på hvem som har skrevet boka og hvem som har regissert filmen. En film kan være en eksistensiell opplevelse som gir frysninger ned over ryggen eller setter følelsene i sving. Det er uansett lurt å finne en sjanger man liker, da er det også enklere å velge ut bøker man vil lese.