Det er sunt for hodet å lese bøker, og det er dessuten sunt for kroppen å ta seg en pause nå og da. Kanskje du har en travel hverdag, men det er helt sikkert mulig å snike inn litt lesetid. Du trenger ikke å lese i timevis hver dag for å få nytte og glede av lesing. Kanskje du kan lese for barna, eller kanskje hele familien kan ha en felles lesestund der dere sitter med hver deres bok.

Legg inn lesepauser

Muligheten til en lesepause kan dukke opp rett som det er, derfor er det lurt å ha en bok liggende lett tilgjengelig. Du kan for eksempel lese litt mens middagen koker. Legg vekk mobilen i en halvtimes tid, og les i stedet for å sjekke oppdateringer. Les litt før du legger deg. Les mens du lader bilen med din nye easee ladeboks eller mens du venter på gjester. Snik inn litt lesing i lunsjpausen på jobben, og les på tog eller buss dersom du pendler med kollektivtransport. Selv om det bare blir noen minutter om gangen, kan du få mye lesetid totalt i løpet av en uke.

Les når du er alene

Det er lettest å konsentrere seg om lesningen når det er stille rundt deg. Slå av TV, radio og mobilen mens du leser, for å unngå forstyrrelser. Les når barna er på skole eller trening. Bor du alene, er det enda lettere å legge inn lesetid i hverdagen. Da kan lesingen til og med forebygge ensomhet og depresjon. Du kan til og med lese mens du spiser, men da bør du velge billige pocketbøker, i tilfelle du søler mat på dem. Les i hagen eller på stranden når været er fint, les under et pledd i godstolen når det regner eller blåser ute.

Hold leselysten oppe med nye bøker

For å holde leselysten oppe, bør du alltid ha spennende bøker som venter på deg. Bøker du gleder deg til å begynne med når du er ferdig med boka du holder på med. Og i motsetning til hva mange sier, trenger du ikke å lese ferdig kjedelige bøker. Hvis det er en bok du ikke liker, legger du den bar vekk, eller gir den bort. Hvis du tvinger deg selv eller andre til å lese kjedelige bøker, vil det bare svekke leselysten, mens gode bøker vekker lysten til å lese mer.