Det er interessant å finne ut av hvordan gårsdagens forfattere så for seg tiden fremover. Mang en glemt forfatter synset i sin tid om hva den fjerne fremtiden ville bringe, og det hevdes at enkelte hadde meget god innsikt. Aldous Huxleys Vidunderlige nye verden, eller Brave New World, som den opprinnelig heter, ble gitt i 1932.

Handling

Romanen handler om en dystopisk fremtid hvor menneskeheten avles fram i laboratorier heller enn å fødes naturlig, og lever livene sine for å tjene det store høyteknologiske fellesskapet. Alle bekymringene menneskene måtte ha, kveles ved hjelp av stimulanter i form av lykkepiller. Menneskene vi møter elsker den dystopiske verden de lever i, og utrolig nok har de oppnådd en form for syntetisk lykke ved å kvitte seg med alt vi i vårt samfunn forbinder med lykken. Her er det ingen familie, litteratur, kunst, filosofi, religion, kulturelt mangfold eller vitenskap å oppdrive.

Boken er inspirert av H. G. Wells Men Like Gods, og er verdt å lese dersom du er ute etter klassisk litteratur med en fremtidsrettet vri. Faktisk kan denne romanen godt være på listen din over bøker du bør lese får du dør, da denne har oppnådd ubestridelig kultstatus.